ព័ត៌មានថ្មីៗ

អាជីវកម្មស្ករត្នោតចំណេញតិច តែផ្តល់ភាពប្រសើរក្នុងជីវភាពអ្នកស្រុកអង្គរ

បានផ្សាយនៅ ថ្ងៃទី 09 ខែ កុម្ភៈ ឆ្នាំ2016 03:45 PM ដោយ ៖ អាជ្ញាធរជាតិអប្សរា

បើនិយាយពីតំបន់អង្គរគឺប្រជុំទៅដោយប្រាង្គប្រាសាទបុរាណ វប្បធម៌ ទំនៀមទម្លាប់ និងជំនឿជាច្រើនបន្សល់ទុកដល់សព្វថ្ងៃ ដែលទាក់ទាញទេសចរបំផុតឱ្យចូលមកទស្សនានិងសិក្សាឈ្វេងយល់។

ចំពោះការរស់នៅវិញប្រជាជននៅតំបន់នេះក៏បានប្រកបរបរជាច្រើនដើម្បីទាញផលប្រយោជន៍ពីវិស័យទេសចរណ៍ក្នុងនោះការធ្វើស្ករត្នោតក៏ជាមុខរបរសំខាន់មួយដែលមានតាំងពីដូនតានិងបានជួយលើកស្ទួយជីវភាពរបស់អ្នកស្រុកអង្គរបានល្អប្រសើរផងដែរ។

បើតាមការរៀបរាប់របស់អ៊ំស្រី ឃនអាយុ៥៨ឆ្នាំ ជាអ្នកភូមិខ្នារសណ្តាយនិងប្រកបរបរលក់ស្ករត្នោតជាច្រើនឆ្នាំមកហើយបានប្រាប់ថាចំណូលដែលបានពីការលក់ស្ករត្នោតឱ្យទេសចរបានសមល្មមសម្រាប់ផ្គត់ផ្គង់គ្រួសារ។

អ៊ំស្រីបន្តទៀតថា ស្ករត្នោតដែលអ៊ំលក់គឺសុទ្ធ១០០% គ្មានជាតិគីមី មានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ និងទើបផលិតថ្មីៗ មាន៣ប្រភេទ គឺស្ករដុំ (ផែន) រាវ និងហុយ។ ស្ករទាំង៣ប្រភេទនេះ ក្នុង១គីឡូបើលក់ឱ្យភ្ញៀវជាតិតម្លៃចាប់ពី៧០០០៛ទៅ៨០០០៛ ហើយសម្រាប់ភ្ញៀវបរទេសគឺលក់បានពី៣ដុល្លារទៅ៥ដុល្លារ។ក្នុងមួយថ្ងៃៗអ៊ំស្រីទិញទឹកត្នោតគេ១០លីត្រ យកមកធ្វើស្ករបានជិត១០ស្រាក់ឬ១គីឡូ។

មិនខុសគ្នាពីអ៊ំស្រី ឃន បងស្រី បិះ ស្រីពៅ ក៏បានប្រាប់ដែរថា ការលក់ស្ករត្នោតជាមុខរបរមួយអាចរកកម្រៃបានគួរសម ផ្សែផ្សំនឹងការងារផ្សេងផងគ្រាន់ជួយគ្រួសារបានប្រសើរដែរ។ ភ្ញៀវទេសចរជាតិនិងអន្តរជាតិតែងតែចូលមកទិញតិចច្រើនតាមការចង់បាន ហើយភាគច្រើនគឺជនជាតិចិន ថៃនិងវៀតណាមទិញច្រើនជាងគេ។

ចំណែកបងស្រី អ៊ិញ ក៏បានប្រាប់ដែរថា គាត់ក៏ទិញទឹកត្នោតគេដើម្បីមកធ្វើស្ករត្នោតដែរ ក្នុងមួយថ្ងៃគាត់ទិញ១៥លីត្រ ហើយធ្វើស្ករបាន១.៥០គីឡូ។ គាត់ចំណាយពេល៣ម៉ោង ទើបធ្វើស្កររួច ហើយបើតាមការសង្កេតកន្លងមក លក់ស្ករស្រាក់ចំណេញជាងស្ករគីឡូ។ ដើម្បីគាំទ្រផលិតផលខ្មែរពិតៗ ពេលអ្នកបានធ្វើដំណើរមកកាន់ខេត្តសៀមរាបហើយ សូមកុំភ្លេចចូលជាវស្ករត្នោតខ្មែរដែលគ្មានជាតិគីមី១០០% នៅភូមិព្រះដាក់និងភូមិខ្នារសណ្តាយ។ មួយវិញទៀតបើមិនបានទិញ ក៏អាចមកមើល ភ្លក្សរសជាតិ និងផ្តិតយកសកម្មភាពជាច្រើនរបស់ប្រជាជនធ្វើស្ករត្នោតបានដែរ ដែលនេះជាទស្សនីយភាពមួយដ៏រស់រវើកបង្ហាញពីជីវភាពរស់នៅរបស់អ្នកស្រុកអង្គរ៕














របាយការណ៍របស់មន្ទីរទេសចរណ៍ខេត្តសៀមរាបបញ្ជាក់ថា ចំនួនភ្ញៀវទេសចរក្នុងខេត្តសៀមរាបក្នុងឆ្នាំ២០១៥កន្លងទៅនេះមានចំនួន ៥.០១១.៣១៦នាក់ ថយចុះ០,២៥% បើធៀបនឹងឆ្នាំ២០១៤ ដែលក្នុងនោះភ្ញៀវបរទេសមាន ២.១២៤.៨៦៣នាក់ ថយចុះ៩,៦១% ភ្ញៀវជាតិមានចំនួន ២.៨៨៦.៤៥៣នាក់ កើនឡើង៨% បើធៀបឆ្នាំ២០១៤។
សារមន្ទីរវាយនភណ្ឌប្រពៃណីអាស៊ី ជាសមិទ្ធផលនៃកិច្ចសហប្រតិបត្តការរវាងរដ្ឋាភិបាលឥណ្ឌាជាមួយបណ្តាប្រទេសតំបន់ទន្លេមេគង្គរួមមានរដ្ឋាភិបាលកម្ពុជា វៀតណាម ថៃ មីយ៉ាន់ម៉ា និងឡាវ។ សារមន្ទីរមានទីតាំងនៅផ្លូវ៦០ម៉ែត្រ ភូមិបឹងដូនប៉ា សង្កាត់ស្លក្រាម ក្រុង-ខេត្តសៀមរាប បានចាប់ផ្តើមបើកឲ្យដំណើរការលក់សំបុត្រចូលទស្សនាដល់ភ្ញៀវជាតិ និងអន្តរជាតិ ចាប់ពីដើមខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០១៦ តទៅ។
បុគ្គលិកនៃសារមន្ទីរវាយនភណ្ឌប្រពៃណីអាស៊ីចំនួន១០រូប និងបុគ្គលិកនៃនាយកដ្ឋានវប្បធម៌២រូបនៃអាជ្ញាធរជាតិអប្សរា បានទទួលវគ្គបណ្តុះបណ្តាលបន្ថែមអំពីការងារអភិរក្សបង្ការក្រណាត់ រយៈពេលមួយសប្តាហ៍ ពីថ្ងៃទី២៨ ខែមករា ដល់ថ្ងៃទី៣ ខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០១៦។ គ្រូឧទ្ទេស គឺលោកបណ្ឌិត ACHAL PANDYA សាស្ត្រាចារ្យ និងជាប្រធាននាយកដ្ឋានអភិរក្ស នៃមជ្ឈមណ្ឌលសិល្បៈ INDIRA GANDHI
ជារៀងរាល់ឆ្នាំឱ្យតែដល់ថ្ងៃពេញបូណ៌ ខែបុស្ស អ្នកភូមិនគរក្រៅ សង្កាត់គោកចក ក្រុងសៀមរាប ខេត្តសៀមរាប ស្ទើរគ្រប់ផ្ទះតែងនាំគ្នាដុតក្រឡាន វេចនំអន្សមផ្អាវ អន្សមក្បុង ដើម្បីយកទៅចូលរួមក្នុងពិធីប្លុងក្រឡាននាពេលយប់ នៅសាលាឆទានឬវត្តអារាម។

ប្រសាសន៍លោកជំទាវប្រធានអាជ្ញាធរជាតិអប្សរា

ការព្យាករណ៍​អាកាសធាតុ

ក្រមប្រតិបត្តិអង្គរ / Angkor Code of Conduct (Width = 230)

វីដេអូក្រមប្រតិបត្តិអង្គរ

អ្នកទស្សនាគេហទំព័រ

កំពុងទស្សនា
:
6
ថ្ងៃនេះ
:
1029
ម្សិលមិញ
:
55244
សប្តាហ៍នេះ
:
56273
ខែនេះ
:
0001029
សរុប
:
013692483